Районна избирателна комисия Кърджали


РЕШЕНИЕ
№ 52
Кърджали, 27.10.2016

ОТНОСНО: Искане от Директора на ”Информационно обслужване” АД –Кърджали за получаване на 1 брой оригинален секционен протокол , с който да тестват системата за сканиране на протоколите във връзка с извършваната от тях компютърна обработка на резултатите от изборите за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум на 06.11.2016г.

      В РИК – Кърджали с вх.№82/25.10.2016г. на общият входящ регистър е постъпило искане от ”Информационно обслужване” АД –Кърджали с техен изх.№06-00-3/25.10.2016г. Искането е направено чрез Румен Касабов – Директор на клон и ръководител на областното оперативно бюро в ”Информационно обслужване” АД клон Кърджали към Районна избирателна комисия №09 – Кърджали, с което иска във връзка с извършване от ”Информационно обслужване” АД на компютърната обработка на резултатите от изборите за президент и вицепрезидент на републиката и национален референдум на 06.11.2016г. в изчислителният пункт /ИП/ към Районна избирателна комисия №09 – Кърджали да му бъде предоставен 1/един/ брой оригинален протокол на секционна избирателна комисия, с който да тестват системата за сканиране на протоколите.

       На основание чл. 72, ал. 1, т.1 и т.29 от ИК, РИК - Кърджали

РЕШИ:

      РАЗРЕШАВА да се предостави на Румен Касабов – Директор на клон и ръководител на областното оперативно бюро в ”Информационно обслужване” АД клон Кърджали 1/един/ брой оригинален протокол на секционна избирателна комисия за изборите за президент и вицепрезидент на републиката, с който да  тества системата за сканиране на протоколите, за което да се състави и подпише приемателно - предавателен протокол за всяка от страните: РИК – Кърджали, Областна администрация – Кърджали и ”Информационно обслужване” АД клон Кърджали. Така предоставеният протокол след приключване на изборите да бъде върнат на Областна администрация – Кърджали, за което да се състави и подпише приемателно - предавателен протокол за всяка от страните: РИК – Кърджали, Областна администрация – Кърджали и ”Информационно обслужване” АД клон Кърджали.

     Определя за представител на РИК – Кърджали във връзка с гореизложеното: Антоанета Маринова Юрукова – председател на РИК и Беркант Метин Барзат – секретар  на РИК – Кърджали.

     Решението на Районна избирателна комисия може да бъде оспорвано в тридневен срок от обявяването му по реда на чл.73, ал.1 от ИК пред Централна избирателна комисия, която се произнася в тридневен срок с решение, което подлежи на обжалване пред Върховен административен съд.

Председател: Антоанета Маринова Юрукова

Секретар: Беркант Метин Барзат

* Публикувано на 27.10.2016 в 19:32 часа

Календар

Решения

  • № 212 / 14.11.2016

    относно: Упълномощаване членове на РИК – Кърджали, които да предадат в съответствие с чл.72, ал.1, т.26 от ИК на ЦИК изборните книжа и материали от произведения на 13.11.2016г. избор за президент и вицепрезидент на републиката – нов /втори/ тур.

  • № 211 / 13.11.2016

    относно: Докладване на не наименуван документ от Цвета Караянчева – председател на областният предизборен щаб на ПП ”ГЕРБ” за това, че кмета на община Черноочене Айдън Осман е извършвал нарушения.

  • № 210 / 13.11.2016

    относно: Погрешно въведен фабричен номер на протокол на СИК №091600033 – община Кърджали, Кърджали от оператор на изчислителният пункт/ИП/.

всички решения